Székesfehérváron MKOSZ edzőközpontjában, egyszerre kezd el dolgozni felnőtt női, U20-as, és U18-as válogatott.

A felnőtt válogatott négy hetes összetartáson vesz részt, készülve a szezon közbeni Európa bajnoki selejtező mérkőzésekre.Az U20-as és U18-as csapataink pedig már a következő évi korosztályos felbontásban dolgoznak.

Az Aluinvent DVTK csapatából négy játékos kapott meghívót Székely Norbert szövetségi kapitánytól a felnőttekhez: Kiss Angelika, Kányási Veronika, Pusztai Petra és Aho Nina.

Medgyessy Dóra pedig a 3x3-as válogatottal fog készülni, Károlyi Andrea szövetségi kapitány meghívására, ugyanebben az időpontban Debrecenben. Számukra a legnagyobb cél a jövő évben megrendezésre kerülő nyári olimpiára való kijutás.

A 3x3-as U18-as válogatottunk is elkezdi a munkát Földi Attila vezetőedző keze alatt. 4-5 napos összetartások szerepelnek a nyári programban. Érdekesség, hogy ezen a héten döntenek az egyetlen nyári FIBA rendezvényről, a debreceni U18-as világbajnokság, amely még nem lett lefújva.

Az U20-as válogatott összetartásán Tóth Franka, Végh-Dudás Anna és Bacsó Zsófia vehetnek részt. Korosztály szerint még Kiss Angelika is erősítheti a jövő évi korosztályos Európa bajnoki döntőben ezt a csapatot.

Az U18-as csapatba négyen utazhatnak el: Kárpáti Réka, Márkusz Lilla, Szarvas Lilla és Oláh Fruzsina. Ebben a csapatban a stábot is két fővel erősíti a DVTK: Halász Veronika lesz a csapat fizikoterapeutája, Völgyi Péter pedig a vezetőedzője.

Az eggyel kisebb korosztályban, az U16-os válogatottban is lesz diósgyőri akadémista: Albert Szidónia.

A legkisebb válogatott korosztályban, 2006 és 2007-es születésű játékosok edzhetnek kiválasztó és képző táborban: Poczkodi Zsófia és Albert Szidónia.

Nagy öröm számunkra, hogy a miskolci kosárlabdát -legyen szó az Aluinvent DVTK-ról vagy a DVTK Kosárlabda Akadémiáról - ilyen nagy létszámban tudjuk képviselni a nemzeti csapatainkban. A koronavírus okozta helyzetben, bár az edzések megkezdődtek, ezek az összetartások nagy segítséget nyújtanak, hogy játékosainak visszanyerjék a járvány előtti formájukat.

Székesfehérvár remek lehetőséget ad mind a három korosztály számára, főleg a fiatalabbaknak, hogy megnézhessék milyen kemény munka és felkészülés szükséges ahhoz, hogy később a felnőtt válogatott ajtaján kopogtathassanak.

Fotók: fiba.com, hunbasket.hu