A névsor patinás, hiszen a teljesség igénye nélkül a mezőnyben megtalálható a Schalke 04, az SK Slavia Praha, az Olympique Marseille, a Hajduk Split, több lengyel, ukrán és román klub korosztályos csapata. A magyar színeket a DVTK mellett a Budapest Honvéd, az MTK Budapest és a Mészöly Fociusli képviseli majd Lublinecben. 

- Harmadik hete dolgozunk a kerettel, eddig két kisebb hazai tornán szerepeltünk - utalt vissza a közelmúltra Germán Gábor, a Diósgyőri VTK U11-es csapatának vezetőedzője. - Most viszont egy igazi nemzetközi erőpróba vár ránk, amely megmutatja, hogy a felkészülés ezen szakaszában valójában hol is tartunk. A gyerekek számára mindig pluszt adnak a külföldi események, hiszen olyan ellenfelekkel találkoznak, akikkel a hazai tornákon, bajnoki mérkőzéseken nem. Két hónappal ezelőtt rendkívül hasznos volt számunkra a Splitben megrendezett kupa, és egész biztos, hogy ez a lengyelországi is az lesz. A felkészülési programban pont beleillik ez az esemény, bízom benne, hogy sok mindent kamatoztathatunk ebből a két napból. 

A 2022-es Sporting Cup-on a csapatokat négy, egyenként nyolcas csoportokba sorolták, ahol körmérkőzéses formában kezdődik a torna. Mindenki 1x18 perces találkozót játszik egymással a nyitó napon, tehát jelentős terhelés vár majd a Diósgyőri VTK U11-es együttesére is. A piros-fehérek szombaton a következő csapatokkal találkoznak a csoportmeccsek során: Olympique Marseille (francia), FCS Bucharest (román) MSK Zilina (szlovák), Wisła Kraków (lengyel), Lviv Academy (ukrán), Radomiak Radom (lengyel), Sporting Lublinec (lengyel). A csoportmérkőzéseken elért eredmények függvényében vasárnap majd a helyosztókat rendezik meg Lublinceben.