Az I. Hell Diósgyőr Rally előtt csütörtökön sajtótájékoztatót is tartottak a szervezők a DVTK Stadionban.

Izgalmas napok következnek a rali szakág és ezzel együtt a DVTK életében, hiszen a HUMDA Országos Rally Bajnokság másod – és harmad osztályában befejeződik a küzdelem. Az előttünk álló hétvégén mindkét sorozatban bajnokot avatnak. Az I. HELL Diósgyőr Rally kapcsán megjelent a nevezési lista, és ismertté váltak a gyorsasági szakaszok helyszínei is.

Az ORB2 mezőnyét 32, az ORB3-ét pedig 28 páros alkotja, de a futamon a Teszt kategóriában az első osztályú licensszel rendelkező kettősök is indulhatnak, és köztük lesz a rali Európa-bajnokságon kiválóan szereplő Csomós Miklós is. Érdekesség, hogy a mezőny előtti előfutó autókban a hazai autósport nagy nevei tekerik majd a kormányt: Tóth-Gili Ferenc, Herczig Norbi négy-, illetve Ifj. Tóth János, Janika, hétszeres magyar bajnok. 

A parc fermé-nek, a szervizparknak, és a verseny adminisztratív ügyintézésének a DVTK Sportliget ad otthont. 

Szeptember 29-én, pénteken délután az autók a Miskolc Autóház és a DVTK Stadionnál található szervizpark között a DVTK Edzőközpont melletti úton fognak közlekedni - természetesen nem versenytempóban, de azért megnövekedett gépkocsiforgalomra kell majd számítani. Ugyanakkor a futam zavartalan lebonyolítása érdekében és biztonsági szempontból a Vanger Vilmos utca le lesz zárva.

Az edzésre érkező és onnan távozó sportolók az edzőközpont főépületét gyalogosan tudják majd megközelíteni. A fentiek miatt azt javasoljuk, hogy autóval a közeli – a térképen sárga csillaggal megjelölt - parkolóban, a Penny Market-nél vagy a DVTK Stadion VIP parkolójában álljanak meg. 

A gyorsaságikat a Bükkben rendezik meg. A hazai ralisport egyik tradicionális és közkedvelt helyszínén mérhetik össze erejüket a párosok. A mályinkai mellett a Bükkszentlászló – Bükkszentkereszt szakaszt mindkét irányban teljesítik az egységek. Az ORB2 és a Teszt mezőnye szombaton és vasárnap, míg az ORB3 szombaton koptatja az aszfaltot. A futam teljes távja meghaladja a 316 kilométert, ebből a gyorsaságik több mint 76 kilométert tesznek ki. Az ORB3 esetében a szakaszok össztávja megközelíti a 43 kilométert.

Az I. Hell Diósgyőr Rally részletes programja megtalálható az esemény honlapján: 

https://diosgyorrally.hu/#program

Az I. HELL Diósgyőr Rally szervizparkjának szombaton és vasárnap délelőtt ugyancsak a DVTK Stadion környéke, a DVTK Sportliget lesz a helyszíne.