U17-es válogatottunk csütörtökön lejátszotta második mérkőzését a 29. Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Tornán. Fiataljaink ezúttal Horvátország korosztályos gárdájával mérkőztek meg Diósdon, és 1-1-es döntetlent követően büntetőkkel 10-9-re nyertek. Csapatunk így szombaton 15.45-kor Telkiben a kupa ötödik helyéért játszhat Romániával.

Zsivoczky Gyula szövetségi edző Abu Attila - Markos Kristóf (Czégel Máté a 79. percben), Tóth Ferenc, Tar Zsolt, Bodó Norbert - Paku Roland (Karacs Roland a 62.), Kállai István - Földes Milán, Vass Patrik (Károly Bálint a 66.), Hosszú Péter (Hajdú Ádám az 53.) - Vakulya Balázs (Serfőző Bence a szünetben) összeállításban küldte pályára a nemzeti együttest.

A jó iramú találkozó 35. percében a horvátok szereztek vezetést, egy kiugratás után Ivancic 10 méterről lőtt a kapu bal alsó sarkába. A mieink ezután fölénybe kerültek, több egyenlítési lehetőséget is kidolgoztak, s az 52. percben egalizáltak is, Hosszú Péter balról, a 16-os sarkáról lőtt, a labda kipattant a kapusról, de Serfőző Bence öt méterről a hálóba passzolt.

- Sikerült előrelépnünk tegnapi teljesítményünkhöz képest, játékban és mentálisan is felülmúltuk a horvátokat - nyilatkozta a mérkőzés után Zsivoczky Gyula. - Elégedett voltam a játékosokkal, az utánpótlás-szinten is erős csapatokkal rendelkező Horvátországgal szemben jó eredményt értünk el, és erőnket mutatja, hogy a büntetőpárbajt mi nyertük meg. Ez a meccs is jól szolgálta felkészülésünket, és a következő mérkőzésen is helyt szeretnénk állni.

Válogatottunk legközelebb szombaton Telkiben 15.45-kor lép pályára Románia ellen a torna ötödik helyéért.

Forrás: mlsz.hu