- Két évvel ezelőtt a nulláról indulunk, hol tartunk most?
- 2018/2019-es szezonban elért eredmények alapján röplabdacsapatunk felkerült az első osztályba így idén már az NB I.-ben szerepelhettünk, ahol két idegenlégiós egy kanadai és egy amerikai játékos is erősítette a csapatunkat. A célkitűzés az volt erre az évre, hogy az alapszakaszban az első vagy második helyen végezzünk legalább, és rájátszással felkerüljünk az Extraligába, ahol versenykiírás szerint a legjobb magyar csapatokkal is meg tudjuk mérettetni magunkat.

Sajnos ezt a tervünket a koronavírus-járvány teljesen felülírta. Első körben csak felfüggesztették a bajnokságot március 15-e után, majd két hete befejezettnek nyilvánították. A jelenlegi tabella alapján a DVTK FUX női röplabda csapata az NB I.-es osztály alapszakaszában a második helyen állt és a versenykiírás szerint megkaphattuk volna a lehetőséget, hogy megküzdjünk a legfelsőbb osztályba jutásért. Az NB I. első két csapata, vagyis a DVTK FUX és a Balatonfüred, valamint az Extraliga 5-8. helyezettje, vagyis UTE, MTK Budapest, Jászberényi RK és a Haladás játszott volna egymással.

- Az ismert okok miatt ez a rájátszás sajnos elmaradt. Hogyan tovább?
- Úgy gondolom, hogy a Magyar Röplabda Szövetség a lehető legméltányosabban szeretne eljárni, tudomásom szerint az elnökség még a héten ülésezik és döntést hoz a további lépésekről. Ha felkérést és lehetőséget kapunk, akkor természetesen szeretnénk az Extraligában szerepelni, így hosszú évek után újra a legfelsőbb osztályban szerepelhetne a Diósgyőr.

- Mi a helyzet jelenleg az utánpótlással?
- Az utánpótlás csapatainkban több mint 100 gyermek sportol. Ők most minden héten edzésprogramot kapnak digitálisan, amit saját NB I.-es játékosokkal veszünk fel. A gyerekeknek erről edzésnaplót kell vezetni, amelyet visszaküldenek nekünk. Próbáljuk fenntartani bennük a motivációt, ez mindenkinek egy nehéz helyzet.

Hogyan alakul a röplabda szakosztály élete a jövőre nézve?

- Az NB I.-es csapat játékosainak - hogyha megkapjuk az indulási jogot az Extraligában – egy nagyon nagy feladat lesz, de nem csak nekik, hanem az edzőknek és a stábnak is egyaránt. Mindannyian boldog lehetnénk, hogyha ezt megvalósíthatnánk, hiszen két éve a nulláról indultunk és három éven belül az ország legjobb csapatai között szerepelhetne a DVTK. Ez igazán nagy élmény és siker lenne a szakosztálynak, és az egész klubnak.

- Mit üzensz a szurkolóknak?
- A szurkolóinknak azt üzenném, hogy köszönjük szépen az egész éves támogatást. Eddig is nagyon szép számmal ellátogattak a mérkőzéseinkre, úgy gondolom, egyre népszerűbb a röplabda Miskolcon. Ha a következő szezonban a csapatunk az Extraligában indulhatna, nagyon neves csapatokkal játszhatnánk, amiért még inkább érdemes lenne kijárni a mérkőzésekre! Várjuk őket sok szeretettel!