Beharangozó 2023. október 31., kedd

Kuznyecov Szergej: Cél a továbbjutás

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójában a DVTK Siófokon játszik szerda délután. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a tét a legjobb 16 csapat közé jutás. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk.

Kuznyecov Szergej: Cél a továbbjutás


A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában rendkívül magabiztos, 6-2-es győzelemmel jutott a legjobb 32 csapat közé a DVTK a III. Kerület ellen szeptember közepén. A bajnokságot is jól kezdte a csapat, de a legutóbbi három mérkőzésen a jó továbbra is játék ellenére elmaradtak a pontok.

- Teljes erővel készültünk a Siófok elleni mérkőzésre, mert minél előbb szeretnénk lezárni azt a negatív sorozatot, amibe kerültünk - kezdte Kuznyecov Szergej. - Győzni akarunk, és továbbjutni a következő körbe, ezzel kicsit vigasztalni a szurkolóinkat, akik Székesfehérvárra is nagy létszámban kísértek el minket.

Ilyen helyzetben nyugtatni, vagy éppen ellenkezőleg, pörgetni kell a játékosokat, hogy készen álljanak a következő találkozóra? - kérdeztük.

- Mindkettőre szükség lehet, az edzőnek kell érezni a korábbi tapasztalatai alapján, hogy mikor szükséges az egyik és mikor a másik - válaszolt.

A Siófok a vártnál gyengébben szerepel az idén 18 csapatos Merkantil Bank Ligában, 13 fordulót követően mindössze a 16. helyen állnak 12 ponttal (3 győzelem, 3 döntetlen, 7 vereség, 12-20-as gólkülönbség.) Az ellenfélről bővebben itt lehet olvasni.

- Maximálisan felkészültünk az ellenfélből. 5-2-3-as rendszerben játszanak, hosszú labdákkal igyekeznek a támadóikat megtalálni, és helyzetbe hozni - mutatta be az ellenfelet a diósgyőri vezetőedző. - A heti program során szerdán általában olyan terhelést kapnak a srácok, ami felér a meccsterheléssel, így fizikailag hozzá lehetnek szokva a szombat-szerda-szombat ritmushoz. Mentálisan viszont teljesen más, hiszen ezúttal tétmérkőzést játszunk szerdán, amit nem lehet félvállról venni.

Amikor hétközi mérkőzést is játszik egy csapat, akkor az edzők egy része rotálja a játékosokat, míg mások ragaszkodnak a legjobbnak vélt kezdő 11-hez.

- Mint minden mérkőzés után, néhányan ezúttal is kisebb-nagyobb sérüléssel küzdenek - tájékoztatott a sportszakember. - Amennyiben nem mindenki lesz játékra alkalmas állapotban, akkor azok is megkapják a lehetőséget, akik eddig kevesebbet játszottak. És azt is szem előtt kell tartani, hogy szombaton egy újabb komoly erőpróba vár ránk Felcsúton. Bízom benne, hogy aki pályára lép, az megragadja a lehetőséget, és bebizonyítja, hogy méltó vetélytársa a posztriválisának.

A MOL Magyar Kupa idei kiírásában a továbbjutás mindvégig egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben nem születik döntés, akkor 2x15 perces hosszabbítás, ha ott sem, akkor a büntetőpontról elvégzett rúgások döntenek.

- A kupamérkőzéseknek az adja meg a maga varázsát, hogy egy mérkőzésre bármelyik csapat fel tudja szívni magát, és osztálykülönbségtől függetlenül meg tudja nehezíteni a másik dolgát - mutatott rá Kuznyecov Szergej. - Ezzel a különbséggel amúgy is érdemes csínján bánni, mert a hétvégén is hiába mi támadtunk, és sokkal többet birtokoltuk a labdát, a gólokat az ellenfél lőtte. A futballtörténelem számtalan olyan kupacsatát ismer, amikor az alacsonyabb osztályú csapat jutott tovább, ezért is kezdtem azzal, hogy teljes erővel készülünk a Siófok ellen. Az utóbbi három mérkőzésen hadilábon álltunk a gólszerzéssel, ezért szerdán igyekszünk kijavítani az eddigi hibákat, és minél több támadást vezetni, és azokat eredményesen befejezni. Egyértelműen a győzelem és a továbbjutás céljával utazunk Siófokra.

A mérkőzésről ingyenes élőképes közvetítést adunk Marosréti Ervin kommentálásával.

A találkozót Derdák Marcell vezeti, segítői Huszár Balázs és Ország Péter lesznek. A negyedik játékvezető feladatát Maml Zoltán látja el.

A DVTK csapata kedd délután elutazott Siófokra, és a kupameccset követően nem térnek haza Miskolcra, hanem a rendelkezésre álló két napot a Dunántúlon tölti, és ott edz a Puskás Akadémia elleni bajnokit megelőzően.