- Mióta része az életednek az atlétika és a versenyzés?

- Már gyerekként, 10 éves koromtól atletizáltam 12 éven át 22 éves koromig. Egészen országos bajnoki címig és ranglistavezetésig jutottam, ráadásul válogatott is voltam. Ezt követően 20 év kihagyás után 42 évesen kezdtem el ismét futni.

- Számtalan ob-n és más versenyen állhattál már dobogón a DVTK színeiben, számon tudod még tartani őket? Illetve, ha van köztük olyan, melyik ezek közül a legemlékezetesebb?

- Minden versenyt fel tudok idézni, elég csak az adott éremre, vagy serlegre néznem. A legemlékezetesebb versenyem a 2017-es Hegyifutó Félmaraton OB-n elért második helyem volt, amivel kvalifikáltam magam az olaszországi VB-re. Majd 2018-ban a Hegyifutó Eb-n Macedóniában, és 2019-ben Argentínában a világbajnokságon képviselhettem Magyarországot. Ugyanilyen emlékezetesek a DVTK-val csapatban elért számtalan országos bajnoki érem is.

- Az érmek mellett sok korosztályos országos csúcs is a Te nevedhez fűződik. Hányat tartassz jelenleg és hányat szeretnél még megdönteni?

- Jelenleg a 3000 méteres szabadtéri síkfutásban tartom az országos csúcsot a W45, és W50-es kategóriában. Terveim között szerepel több táv (1500-tól maratonig) csúcsának megdöntése is, amennyiben sikerül az éppen adott távra való felkészülésem.

- Hogy sikerült a 2023-as éved?

- A 2023-as szezon jól indult. Fedett pályán 3000 méteren országos bajnoki címet szereztem. Az áprilisi Maraton OB-ra, ami egyben életem első maratonia volt, jól sikerült a felkészülésem. A versenyen az időjárás nem volt kedvező, de csapatban bajnoki ezüstöt szereztünk és egyéniben 9. lettem, ezzel pedig nagy örömömre a Bécs Maraton 50 évesek kategóriáját sikerült megnyernem. Május elején a Hegyifutó OB-n ismét csapat másodikok lettünk, egyéni W50-es kategóriában pedig első helyet szereztem. Egy háztartási baleset következtében azonban sajnos az egész nyári edzéseim, és így a versenyek is kiestek. Szeptemberben már rajthoz tudtam álltam a Generali Night Run-on, ahol 6 km-en sikerült nyernem. Majd a Félmaraton OB-n csapat ezüstérmet szereztünk, és egyéni 9. lettem. Októberben Gyulán sikerült korosztályos országos csúcsot futnom 3000 m-en. Ezek mellett volt számos utcai, hegyi verseny is, ahol rajthoz álltam, és a dobogón végeztem. Összességében a sérülés ellenére, eredményesnek tartom az évemet.

- Lesz még versenyed idén vagy már a szezon végi pihenésen, netalán a jövő évi felkészülésen van a hangsúly?

Még novemberben fogok futni egy félmaratont, ahol nem titkolt célom a kategóriám országos csúcsának megdöntése. Utána egy pici pihenés, és kezdődhet a téli alapozás.